Amsterdam, 28 en 29 maart 2017 Uniek jaarlijks DW/BI congres met William McKnight, Mark Madsen, Rick van der Lans, Bart Baesens, Rutger Rienks, Kishan Shri, Jos Kuiper, Erik Fransen en Pieter den Hamer
Klik hier
om aan te melden!
Amsterdam, 28 en 29 maart 2017 Uniek jaarlijks DW/BI congres met William McKnight, Mark Madsen, Rick van der Lans, Bart Baesens, Rutger Rienks, Kishan Shri, Jos Kuiper, Erik Fransen en Pieter den Hamer
Klik hier
om aan te melden!
Amsterdam, 28 en 29 maart 2017 Uniek jaarlijks DW/BI congres met William McKnight, Mark Madsen, Rick van der Lans, Bart Baesens, Rutger Rienks, Kishan Shri, Jos Kuiper, Erik Fransen en Pieter den Hamer
Klik hier
om aan te melden!

Sprekers

William McKnight

William McKnightWilliam McKnight neemt corporate informatie en zet deze om naar een waardevol bedrijfsmiddel. Hij heeft gewerkt voor bedrijven als Fidelity Investments, Teva Pharmaceuticals, Scotiabank, Samba Bank, Pfizer, France Telecom en Verizon -- 17 van de Global 2000 -- en vele anderen. De McKnight Consulting Group richt zich op het leveren van business value en het oplossen van bedrijfsproblemen, gebruik makend van bewezen, efficiënte aanpak in informatie management. Zijn team heeft diverse 'best practice' competities gewonnen met hun implementaties.
William heeft reeds honderden artikelen gepubliceerd, evenals 25 white papers en diverse boeken. Daarnaast is hij een productief blogger. Hij is een veelgeziene keynote spreker op internationale congressen en trainer. Hij voorziet zijn klanten van actieplannen, architecturen, strategieën, volledige programma's en vendor-neutrale tool selectie voor het beheren van informatie.

 

Rick van der Lans

Rick van der LansRick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op het terrein van datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse- en big data architecturen. Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland en is chairman van de jaarlijkse Datawarehousing & BI Summit.  Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische ontwikkelingen en strategische zaken. Hij schrijft voor de bekende websites TechTarget.com, BeyeNetwork.com en BI-Platform. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen "Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

 

Mark Madsen

Mark Madsen

Mark Madsen, president en oprichter van Third Nature, is een bekende vooraanstaande consultant en analist. Mark heeft ervaring als voormalig CTO en CIO, bij zowel IT-bedrijven als hun toeleveranciers, waarbij van een van de bedrijven een Harvard Business School case study is gemaakt.
Tegenwoordig adviseert hij hij bedrijven over de hele wereld op het gebied van data strategy, technology and management, en ontwerpt en bouwt hij analytische applicaties. In de afgelopen tien jaar heeft hij voor zijn werk in analytics, business intelligence en data strategy diverse prijzen ontvangen van het American Productivity and Quality Center, het Smithsonian Institute en TDWI. Mark is (co-)auteur van diverse boeken en spreekt en schrijft hij regelmatig over analytics en data onderwerpen.
 

Bart Baesens

Bart Baesens

Bart Baesens is professor aan de Katholieke Universiteit van Leuven en tevens docent aan de Universiteit van Southampton (UK).
Hij heeft uitvoerig onderzoek verricht op het gebied van big data & analytics, customer relationship management, fraude detectie, en credit risk management.
Zijn bevindingen zijn in de bekende internationale tijdschriften gepubliceerd (bijv. Machine Learning, Management Science, IEEE Transactions on Neural Networks, IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering, IEEE Transactions on Evolutionary Computation, Journal of Machine Learning Research, …) en gepresenteerd op internationale topconferenties.
Hij is auteur van de boeken 'Credit Risk Management: Basic Concepts, Analytics in a Big Data World' en Fraud Analytics using Descriptive, Predictive and Social Network Techniques' en doceert E-learning cursussen over Advanced Analytics in a Big Data World and Credit Risk Modeling. Zijn research is samengevat op www.dataminingapps.com. Hij is ook regelmatig instructeur en adviseur/consultant bij internationale bedrijven op het gebied van hun big data, analytics en credit risk management strategieën.
 

Rutger Rienks

Rutger Rienks

Rutger is een van de belangrijkste voorvechters van data-gedreven denken in Nederland. Hij promoveerde in het machinaal waarnemen van menselijk gedrag in 2007 en werkte daarna bijna acht jaar voor de Nationale Politie in het intelligence domein. Hij is een veel gevraagd spreker, doceert op de Universiteit Nyenrode en schreef wetenschappelijke artikelen over hoe de politie meer met techniek en data kan doen. Zijn boek over predictive policing uit 2015 is een veelbesproken bestseller waar de nationale media vol van stonden. 
Inmiddels werkt Rutger voor de gemeente Amsterdam waar hij helpt bij het ontwikkelen van het datagedreven denken en het inrichten van de Amsterdamse data voorzieningen waarmee het lonkende perspectief van de datapolis Amsterdam realiteit wordt.
 

Pieter den Hamer

Pieter den Hamer

Pieter den Hamer heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur, manager en onderzoeker op het vlak van big data, analytics en business intelligence. Momenteel werkt hij als strateeg bij Alliander, waar hij zijn expertise vooral richt op thema’s als smart grids en de energietransitie. Ook is hij verbonden aan het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht. Met zijn academische achtergrond in artificial intelligence en data science heeft hij in de loop der jaren meestal op het snijvlak van wetenschap en bedrijfsleven gewerkt: onder meer als managing partner bij het kenniscentrum CIBIT en als research director bij DNV-GL Research & Innovation. Zijn internationale werkervaring heeft hij opgedaan bij allerlei organisaties, van overheid en industrie tot met name de energiesector. Pieter geeft regelmatig presentaties op conferenties en heeft de nodige publicaties op zijn naam staan, waaronder een boek over business intelligence en verschillende artikelen.
 

Jos Kuiper

Jos Kuipers

Jos Kuiper is een ervaren enterprise architect. Hij is al ruim 30 jaar  werkzaam in de financiele sector, waarvan sinds 1990 in IT. In april 2016 is hij in dienst getreden van Volkswagen Pon financial Services te Amersfoort. Hij heeft ruime ervaring in het opzetten van agile Business Intelligence en datawarehouse architecturen. Vanuit zijn drive om te innoveren, is hij altijd op zoek naar die innovaties die waarde toevoegen. In zijn vrije tijd is hij actief als bestuurslid van het Genootschap voor informatie Architecten (GIA).
 

Kishan Shri

Kishan Shri

Kishan Shri heeft een achtergrond in Datawarehousing en Business Process Management en is momenteel adviseur Business Intelligence bij het Erasmus MC. In deze functie houdt hij zich bezig met de vele toepassingen van BI binnen de organisatie. Daarnaast fungeert hij de laatste paar jaren als Scrum Master. Het is zijn streven om het Erasmus MC meer agile en data-gedreven te maken, met als uiteindelijk doel de zorg voor de patiënt te verbeteren.

Erik Fransen

Erik FransenErik Fransen is sinds 2007 bij Centennium verantwoordelijk voor business development, innovatie, sales en accountmanagement omtrent het Data & Analytics portfolio, inclusief Business Intelligence, Enterprise Datawarehousing, Big Data en Data Virtualisatie. Zijn klanten omvatten zowel MKB als grote organisatie, zowel profit als non-profit. Erik heeft meer dan 20 jaar ervaring in management consultancy en als trainer en spreekt regelmatig op internationele conferenties rondom diverse Data & Analytics thema's. Centennium is sinds 1998 actief in het speelveld van Data & Analytics, momenteel met ruim 35 consultants. Centennium is een early adopter van de Data Vault methodologie en heeft vele datawarehouses ontwikkeld met Data Vault en Automation tools.

Sprekers case presentaties

Edwin Witvoet

Edwin WitvoetEdwin Witvoet is eigenaar van Jibe Company. Jibe ontwikkelt cloud oplossingen met een sterke focus op Data Management & Intelligence. Naast klanten in de High-Tech industrie waar veelal maatoplossingen worden gevraagd, bedient Jibe ook de Entertainment, Media en Sport markt met data centric cloud solutions. Jibe is mede-oprichter van Fanalists, die in de laatstgenoemde marktgebieden Data Driven Business Acceleration as-a-service biedt.

 

Mischa van Werkhoven

Mischa van WerkhovenMischa van Werkhoven behaalde zijn Master in Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bijna 20 jaar heeft hij zowel aan klant-, partner als leverancier zijde diverse rollen vervuld in informatiemanagement, business intelligence en analytics. Als Principal Solution Architect bij Qlik richt hij zich nu met behulp van value engineering op het in kaart brengen van de strategie, kernprocessen en operationele uitdagingen van organisaties en het creëren van concrete toegevoegde waarde met Qlik Visual Analytics en Data Discovery oplossing.

 

Jos Driessen

Jos is a genuine architect. Not only introducing architecture in organisations, but also practicing architecture in a successful way. Specialists in many fields regard him as their fellow colleague and can share detailed business, functional and technical knowledge with him.
Combining new development and detailed knowledge from multiple fields, he can come up with not so obvious alternatives. Experts then feel challenged to take an extra step and learn to influence decisionmakers to take a company to the next level.
His latest success is related to Business Intelligence and (big) data analytics. After working as an external contractor for 34 years, he started working for Vodafone in 2014 and successfully changed the Business Intelligence Competence Centre (BICC) into a modern agile, (big) data driven organization, application and infrastructure. Projects changed into initiatives supported by data warehouse automation. New positioned infrastructure (Hadoop and Aster) enabled (big) data analytics.
After this BI/BA success he started his own company “BI demystified”. He is now a frequent speaker at seminars and (big) companies hire him for is expertise to take BI/BA to the next level.

 

Martin Pardede

Martin Pardede

Martin Pardede is de delivery manager van het BI Engineering team bij Bestseller E-commerce.
Gedurende zijn hele loopbaan heeft Martin te maken gehad met alle facetten van software development en Business Intelligence. Door zijn ervaring heeft Martin een feillos gevoel ontwikkeld voor het belang van de mensen en bedrijfscultuur voor het succes van het team, wat op zijn beurt weer leidt tot succes voor de organisatie.

 

Lukas Ames

Lukas Ames

Lukas Ames werkt als BI consultant voor Cimt. Hij is gedreven over alles beteffende data: databases, datawarehousing, BI, Big Data, datavisualisatie en real-time BI. Hij is enthousiast over Talend en andere open source technologieën en helpt klanten om 
het meest uit deze technologie te halen. 

Rixt Altenburg

Rixt AltenburgRixt Altenburg is manager Customer Insights bij Nuon B2C. Samen met haar team geeft ze binnen Nuon vanuit data en analytics invulling aan de sterk klant gedreven strategie. Data maakt het mogelijk persoonlijk en relevant te zijn voor al onze klanten. Om hierin voorop te blijven lopen is het belangrijk altijd open te staan voor nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en deze toe te passen op de Nuon situatie. Rixt heeft zelf jarenlange ervaring als data analist in verschillende posities binnen Nuon/ Vattenfall.

 

Rens Weijers

Rens WeijersRens Weijers is Directeur Data & Performance Management bij Nuon B2B en maakt daar onderdeel uit van het Management team. Vanuit zijn functie is hij mede aanjager geweest om binnen zijn organisatie het data gedreven werken te stimuleren en daarvoor de randvoorwaarden te creëren. Zijn kracht zit in het maken van de vertaalslag naar de Business want hij is als geen ander in staat om nieuwe inzichten transparant te maken voor de organisatie. Hij brengt data en mensen bij elkaar en weet hiermee een grote invloed uit te oefenen op de koers van de organisatie. 

 

AdeptEvents op Twitter | #dwbisummit

AdeptEventsNL Donderdag: #Hadoop, MapReduce, Spark en #NoSQL: de technologie voor #BigData, met @rick_vanderlans, kom naar Utrecht https://t.co/B7dHY1YTxE - 77 dagen geleden
AdeptEventsNL Welke concrete #NoSQL producten zijn voor uw organisatie relevant? Join @rick_vanderlans 8 juni in Utrecht #bigdata… https://t.co/Xzu9JBuL2Y - 83 dagen geleden
AdeptEventsNL #Requirements_Engineering in an #Agile Environment with @JamesArchers, June 13-15, Utrecht, NL @VolereResources https://t.co/xWhtLkvKHG - 88 dagen geleden
Plaats   Mercure Hotel Amsterdam City
Joan Muyskensweg 10
1096 CJ Amsterdam
Plan een route
Data Warehousing & Business Intelligence Summit wordt georganiseerd door Adept Events.© 2015 Adept Events. | website realisatie: TrueLime