Amsterdam, 28 en 29 maart 2017 Jaarlijks DW/BI congres met William McKnight, Mark Madsen, Bart Baesens, Rick van der Lans, Rutger Rienks, Kishan Shri, Jos Kuiper, Erik Fransen en Pieter den Hamer
Klik hier
om aan te melden!

Nieuws

William McKnight over Agile Project Management

Dit jaar vond op 28 en 29 maart weer de Datawarehousing & Business Intelligence Summit plaats in Amsterdam. Tijdens de summit sprak Sjoerd Janssen met keynote spreker William McKnight over Agile Project Management en over het samenvoegen van Enterprise Datawarehouses en Data Marts in één platform. 

Mark Madsen over Multi-Use Data Infrastructures and Analytics

Sjoerd Janssen sprak tijdens de DWBI Summit met Mark Madsen, president en oprichter van Third Nature, over de multii-use data infrastructures en hoe je een architecture bouwt die bestemd is tegen de constant vernieuwende technologieën. Daarnaast behandelden ze ook het onderwerp Analytics en de uitdagingen die organisaties tegenkomen bij het interpreteren van de data.

prof. Bart Baessens over Big Data Analytics

Sjoerd Janssen sprak voor BI-Platform met prof. Bart Baesens, internationaal spreker en hoogleraar bij de KU Leuven, na zijn sessie over Analytics en de technieken en modellen die voorhanden zijn om Big Data Analytics succesvol toe te passen. Hoe verhouden statistiek, data mining, machine learning en AI zich tot elkaar? 

Laatste case presentatie bekend: WhereScape over meer complexiteit en toch een agile datawarehouse

Voeg complexiteit toe en verander uw huidige datawarehouse in een agile datawarehouse.
Echter, hoe kan complexiteit toevoegen toch agile vergroten? Experts zeggen u hoe een agile datawarehouse te bouwen. Het antwoord is datawarehouse automatisering.
Met deze aanpak verandert u uw projecten in initiatieven en maakt u Business Analytics mogelijk.

Cloudera case for DWBI Summit: an enterprise-ready data lake

Een enterprise-ready data lake als instrument voor uw business. Voor analisten en andere data professionals is het vaak duidelijk; de traditionele BI omgeving is onvoldoende in staat om alle data te benutten die voorhanden is.  Er is een data lake nodig om grote hoeveelheden data te kunnen verwerken, nieuwe data formats op te slaan en de bijbehorende tools te krijgen om deze data snel en efficiënt te kunnen combineren en analyseren.
In deze case onder meer: implementatie van een data lake en de operationele uitdagingen,
en: lessons learned vanuit Nuon.

Qlik case bekend: data gedreven bedrijfsvoering

Data gedreven bedrijfsvoering: Hoe data scientists een geavanceerd dataplatform en self-service analytics inzetten in de DJ & Entertainment sector.
Festivals, DJ en artiesten zetten scala aan netwerken in om in hun ‘mediabedrijf’ te groeien.
Ontdek hoe Jibe met Qlik Data Management & Intelligence biedt.

Cimt maakt de eerste case bekend!

Bestseller ondergaat een sterke groei in zijn E-commerce afdeling. De divisie doorloopt een overgangsproces van in essentie een succesvolle start-up naar toekomstige leider worden in de e-commerce van de mode-industrie.
Deze sessie biedt u een inzage in hoe Bestseller de bedrijfscultuur combineert met de best-practices uit de ontwikkelaarsgemeenschap.

Information Builders is Platina sponsor van DW&BI Summit 2017

Information Builders is Platina sponsor geworden van de Datawarehousing & Business Intelligence Summit. Information Builders is leverancier van oplossingen op het gebied van Business Intelligence, analytics, data-integratie en datakwaliteit, die klanten in staat stellen hun prestaties en innovatief vermogen te verbeteren en meer waarde te genereren. 

Qlik is Platina sponsor van DW&BI Summit 2017

Qlik is Platina sponsor geworden van de Datawarehousing & Business Intelligence Summit.
Qlik is aanbieder van een visual analytics platform en pionier op het gebied van selfservice Business Intelligence.

Talend is Platina sponsor van DWBI Summit 2017

Talend is, samen met haar Nederlandse implementatiepartner cimt, Platina sponsor geworden van de Datawarehousing & Business Intelligence Summit.
Talend is leverancier in oplossingen voor Big Data en data-integratie. Eerder dit jaar presenteerde het bedrijf een Data Fabric platform met self-service mogelijkheden waarmee ondernemingen in staat worden gesteld meer datagedreven beslissingen te nemen, en de Big Data Sandbox met kant-en-klare use case scenario’s.

Sprekers DW&BI Summit 2017 zijn bekend

Na drie zeer succesvolle eerste edities van de Data Warehousing & Business Intelligence Summit, georganiseerd door Adept Events, is nu ook de sprekers line-up voor maart 2017 bekend. Van Amerikaanse bodem zullen William McKnight en Mark Madsen acte de présence geven, beide thought leader en spreker op de bekende internationale congressen van TDWI en Strata. Daarnaast zal Rick van der Lans, onafhankelijk adviseur, docent en auteur op het terrein van datawarehousing, business intelligence, database-technologie en datavirtualisatie, ook weer aanwezig zijn en opnieuw de rol als Chairman vervullen. Ook zijn wij verheugd dat we er in zijn geslaagd om prof. Bart Baesens, verbonden aan de KU Leuven alsmede de Universiteit van Southampton, als spreker te verwelkomen. Bart Baesens heeft uitvoerig onderzoek verricht op het gebied van big data & analytics, customer relationship management, fraude detectie, en credit risk management en is ook actief als adviseur op dat terrein. Komend jaar zullen zij vergezeld worden door Pieter den Hamer van Alliander en Universiteit Utrecht, Rutger Rienks van de Gemeente Amsterdam, Erik Fransen van Centennium, Jos Kuiper van Volkswagen Pon, en Kishan Shri van Erasmus MC.

Data privacy met Daragh O Brien

Daragh O Brien was één van de internationale topsprekers uitgenodigd om te spreken op de Data Warehousing & Business Intelligence Summit, dat plaats vond op woensdag 6 april en donderdag 7 april 2016 in Amsterdam. Sjoerd Janssen sprak hem tijdens het congres en heeft hem middels een video-interview wat vragen gesteld naar aanleiding van zijn sessies. Onderwerpen die aan bod komen zijn de EU Data Protection Regulation, privacy by design, en de balans tussen de bescherming van data en er tegelijkertijd winst uit kunnen halen.

Mike Ferguson over NoSQL en Data Governance

Woensdag 6 april en donderdag 7 april vond de 2016-editie van de jaarlijkse Datawarehousing & Business Intelligence Summit plaats in Amsterdam. Onder andere internationaal topspreker Mike Ferguson was overgevlogen om twee presentaties te geven over o.a. data governance. Sjoerd Janssen sprak hem na zijn tweede sessie en heeft hem middels een video-interview wat vragen gesteld. Onderwerpen als NoSQL en NewSQL databases en Spark werden besproken alsmede als hoe data governance en agility samen kunnen gaan.

Video-Interview met Krish Krishnan

Woensdag 6 april en donderdag 7 april vond de 2016-editie van de jaarlijkse Datawarehousing & Business Intelligence Summit plaats in Amsterdam. Onder andere internationaal topspreker Krish Krishnan was vanuit Chicago overgevlogen om twee presentaties te geven over o.a. de implementatie van big data. Sjoerd Janssen sprak hem na zijn tweede sessie en heeft hem middels een video-interview wat vragen gesteld. Onderwerpen als data lakes en data hubs werden besproken, het belang van een business case en zijn mening over fail fast.

Pyramid Analytics sponsor van de DW&BI Summit

Pyramid Analytics, wereldwijd aanbieder op het gebied van Business Intelligence, heeft zojuist haar samenwerking met de Datawarehousing & Business Intelligence Summit van dit jaar bevestigd. Dit houdt in dat Pyramid Analytics beide dagen van het evement als sponsor aanwezig zullen zijn. 

GoDataDriven over de vijf bouwstenen voor een datagedreven organisatie

Data is de aanjager van de vierde industriële revolutie. Leidende organisaties maken de transformatie naar een datagedreven werkwijze. Rob Dielemans, mede-oprichter en managing director van GoDataDriven,  laat aan de hand van praktijkvoorbeelden van marktleidende organisaties zien op welke manier u succesvol een datagedreven werkwijze implementeert.

Self-Service Data Discovery met Rocket Software - case door Jamie Devlin

Jamie Devlin, sales engineer bij Rocket Software, zal een demonstratie geven van Rocket Discover, een self-service Business Intelligence softwareoplossing. Deze case presentatie zal op de tweede dag van de DW&BI Summit, 7 april, plaatsvinden. 

GoDataDriven is de vierde sponsor met case presentatie

GoDataDriven, gespecialiseerd in het leveren van data science oplossingen, is de vierde en laatste sponsor die een case zal presenteren op de Datawarehousing & Business Intelligence Summit komende April in Amsterdam. Meer informatie over de case presentatie, die gegeven zal worden door niemand meer dan hun mede-oprichter en managing director Rob Dielemans, zal binnenkort bekendgemaakt worden. 

Lex Pierik over Data Driven Storytelling

Spreker Lex Pierik legt in zijn nieuwste blog het Data Driven Storytelling proces uit, een proces dat u helpt om stapsgewijs en incrementeel verhalen te ontdekken, te ontwerpen en te vertellen. Zijn volledige blog is te lezen op BI-Platform.nl.

Rocket Software keert terug naar de DW&BI Summit

Vanwege een succesvolle samenwerking in 2015, wordt Rocket Software in 2016 weer sponsor van de Datawarehousing & Business Intelligence Summit, en zal het één van de case presentaties geven.

Data Wrangling met Trifacta: de eerste case presentatie is bekend

Trifacta, Gold sponsor van de DW&BI Summit, heeft het onderwerp en de spreker van hun case presentatie bekendgemaakt. Bert Oosterhof, EMEA Field CTO bij Trifacta, zal in zijn sessie 'Data Wrangling: A new way of Self-Service Exploration, Refining and Structuring of All Data' de waarom, wat en hoe uitleggen van Data Wrangling.

Hortonworks tweede gold sponsor van de DW&BI Summit 2016

Naast Trifacta zijn we trots om bekend te maken dat Hortonworks, één van de grootste bijdragers aan en aanbieder van Apache Hadoop voor organisaties, ook de Data Warehousing & Business Intelligence Summit sponsort en tevens een case presentatie zal leveren. 

Trifacta wordt sponsor en zal spreken op de DW&BI Summit 2016

Trifacta, wereldwijd leider in data wrangling software, wordt Gold sponsor van de 2016 editie van de Data Warehousing & Business Intelligence Summit. Dit betekent dat Trifacta niet alleen aanwezig zal zijn op het evenement, maar ook een spreker aanlevert die een use case zal presenteren op één van de twee dagen. Meer informatie hierover volgt. 

QNH wordt sponsor van de DW&BI Summit 2016

QNH, aanbieder van IT-oplossingen voor de optimalisatie van o.a. informatievoorziening, ontwikkeling, implementatie en beheer van IT architecturen, wordt partner van de Data Warehouse & Business Intelligence Summit dat plaatsvindt op 6 en 7 april 2016 in Amsterdam.

De line-up voor de DW&BI Summit 2016 is bekend

Op 6 en 7 april vindt alweer de derde editie van de Data Warehousing & Business Intelligence Summit plaats, wederom georganiseerd door Adept Events. In de vorige editie spraken Rick van der Lans, Claudia Imhoff, Barry Devlin en Wayne Eckerson onder andere over Collaborative BI, Visual Data Discovery, Data Lakes en meerdere trends in BI. Komend jaar worden nieuwe trending topics gepresenteerd met wederom nieuwe internationale topsprekers op het gebied van datawarehousing en BI.

Video-Interview met Wayne Eckerson

Het vierde interview opgenomen tijdens de DW&BI Summit is met topspreker Wayne Eckerson. BI-Platform had de mogelijkheid met hem te praten over de Business Analytics Center of Excellence en het succesvol implementeren van analytics.

Video-Interview met Barry Devlin

In de derde video opgenomen naar aanleiding van de DW&BI Summit in maart, wordt topspreker Barry Devlin geïnterviewd. Sjoerd Janssen sprak met hem over de rol van datawarehousing en BI in te toekomst en over de opkomst van data-driven decisionmaking.

Video-Interview met Claudia Imhoff

Video-Interview met Claudia Imhoff tijdens het Data Warehousing & BI Summit in maart 2015. Zij was een van de vier internationale keynote sprekers en BI-Platform sprak met haar over o.a. Collaborative BI.

Video-Interview met Rick van der Lans

Tijdens het Data Warehousing & Business Intelligence Summit was Rick van der Lans een van de hoofdsprekers. BI-Platform sprak met hem over trends in BI en de komst van datavirtualisatie.

Blokker benut transactional data discovery

Blokker werkt aan een grootschalige nieuwe ICT strategie voor haar 15 verschillende merken en meer dan 2.800 winkels in Europa. De detailhandelsketen heeft haar IT infrastructuur met Teradata omgebouwd naar een omgeving die voor medewerkers op alle niveaus binnen de organisatie toegankelijk is.

Het Logical Data Warehouse in de praktijk

Data virtualization has earned its place in many enterprise architectures, driven by the Data Economy’s demand for truly disruptive and agile projects to become an actuality. The Logical Data Warehouse is no longer just a theoretical pattern, enabled by data virtualization it has become a reality.

DWH automation tool Quipu versie 3 beschikbaar

QOSQO announced the release of Quipu 3. Quipu data warehouse management software simplifies and speeds up the development of highly flexible and auditable data warehouses. Its open architecture and model driven approach combined with template based code generation make Quipu a reliable addition to almost any customer data warehouse stack.

Kom naar ons congres en win Barry Devlin's nieuwste boek!

Maak kans op Barry Devlin's nieuwste boek! Kom naar onze DW&BI Summit dit jaar en misschien bent u de gelukkige die het gratis exemplaar van "Business unIntelligence: Insight and Innovation Beyond Analytics and Big Data" mee naar huis mag nemen!

 

Analytics dichter bij de bron door datavirtualisatie

Met analytics is het tegenwoordig vaak het geval dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Er is eenvoudigweg te veel data om dat nog fysiek onder te brengen in het datawarehouse, hetgeen uw business analytics mogelijkheden schaadt. Big Data wordt vaak genoemd als boosdoener maar men moet niet over het hoofd zien dat er continu een enorme hoeveelheid data uit het mainframe via ETL in het datawarehouse terecht komt.

DW&BI Summit is bestemd voor u!

Dit de tweede editie in Nederland van het succesvolle Data Warehousing & Business Intelligence Summit. Elk jaar zal hier de crème de la crème op van de internationale datawarehouse-wereld optreden. Grootheden als Bill Inmon, Claudia Imhoff, Nigel Pendse, Mark Madsen, John Ladley, Richard Hackathorn en Barry Devlin hebben de voorloper van dit congres de afgelopen jaren al opgesierd met hun aanwezigheid en presentaties. In 2014 gaven Claudia Imhoff, Mike Ferguson, Rick van der Lans en Colin White acte de presence en dat leverde een congres op met zeer hoge waardering door de bezoekers en honderd procent daarvan beveelt het congres aan!

Microstrategy is dit jaar weer partner van de DW&BI Summit

MicroStrategy is de tweede sponsor van vorig jaar die het partnership van 2014 heeft gecontinueerd in 2015. “De Data Warehouse & Business Intelligence Summit is een fantastisch evenement dat MicroStrategy de kans geeft te netwerken met andere BI-enthousiasten en om de laatste trends en uitdagingen in de markt te bespreken. De hoge kwaliteit van de sprekers is één van de belangrijkste redenen waarom dit evenement van zoveel toegevoegde waarde is voor de aanwezigen,” aldus Ross O’Neill, Field Marketing Manager voor de Benelux regio.

Rocket Software wordt Platinum sponsor

Rocket Software, internationaal softwarebedrijf dat zakelijke applicaties bouwt en enterprise-oplossingen biedt in BI en datawarehousing, is Platinum partner van de Data Warehouse & Business Intelligence Summit op 25 en 26 maart.

Het programma van de DW&BI Summit is compleet

De verschillende presentaties van de vier internationaal gerenommeerde sprekers op 25 en 26 maart zijn nu te vinden op dwbisummit.com.

Denodo boekt 'upgrade' naar Platinum in 2015

Het succes van de eerste editie georganiseerd door Adept Events in april 2014 zorgde ervoor dat Denodo weer aanwezig zal zijn bij de tweede summit in maart 2015, wiens focus op datavirtualisatie nauw aansluit op de onderwerpen die besproken worden tijdens de tweedaaagse summit. Voor de editie van maart 2015 heeft Denodo een upgrade naar Platinum partner geboekt, zelfs nog voordat het congresprogramma volledig is voltooid.

Sprekers DW&BI Summit 2015 zijn bekend

Na een succesvolle eerste editie van de Data Warehousing & Business Intelligence Summit, in april 2014 georganiseerd door Adept Events, was de keuze makkelijk gemaakt deze in 2015 te herhalen. De line-up voor 2015 bestaat uit Rick van der Lans, Claudia Imhoff, Wayne Eckerson en Barry Devlin.

Plaats   Mercure Hotel Amsterdam City
Joan Muyskensweg 10
1096 CJ Amsterdam
Plan een route
Data Warehousing & Business Intelligence Summit wordt georganiseerd door Adept Events.© 2015 Adept Events. | website realisatie: TrueLime